"24 часа"

Харвард оцени BG проект за сладкарница, но здравословна

Националната търговско-банкова гимназия с най-много учебни фирми в света, правят филм за работата ѝ

“Важно е да се храниш здравословно. Целта ни е да възпитаваме в здравословно хранене още от ранна детска възраст, както и да превъзпитаме възрастните.” Това обяснява 11-класникът Калоян Райчев от Националната търговско-банкова гимназия, който с учебната фирма “Стевия Лукс Джуниър” спечели 4-о място на състезание по маркетинг в САЩ. Българчетата били единствените чужденци, класирали се в топ 10.

"Стандарт"

Домусчиев: Валери Симеонов има подбуди, за да ни атакува

БМФ е едно от дружествата, които съм приватизирал. Аз съм приватизирал много дружества през годините. Конкретно за БМФ това е една много тежка сделка. Това заяви в ефира на БНТ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Ние спасихме компанията, в момента тя има 33 кораба, два ферибота и пет влекачи. 90 процента от твърденията на вицепремиера Валери Симеонов са абсолютно неверни. Последният пример, че БМФ купили 120 метрова яхта за 60 милиона. Не обичам да говоря неподготвен като Валери Симеонов по всички теми. Цяло лято слушам какви ли не клевети и щуротии. С всички тези изказвания се опитва да влияе на съда, което не е редно, заяви Кирил Домусчиев.

"Монитор"

1300 лв. в хазната от всяка проверка

Дистанционната връзка на касовите апарати показва, че през юни, юли и август хотелите, дискотеките и магазините по Северното и Южното крайбрежие са отчели продажби, които надхвърлят 1 млрд. лева на месец. Така се оказва, че за трите летни месеца морските търговци са чукнали касови бележки за около 3 млрд. лева, което е с 560 млн. лева повече спрямо регистрирания оборот за миналата година, когато сумата е възлизала на приблизително 2,440 млрд. лева.

"Сега"

Здравната система е критично близо до абсолютен хаос

Функционирането на почти целия здравен сектор е заплашено, тъй като Върховният административен съд отмени наредба на здравното министерство, която указва за кое точно лечение плаща здравната каса. Решението е на първа инстанция и ако се потвърди при евентуално обжалване от втората и междувременно не се вземат спешни мерки, НЗОК може да спре да работи, защото няма законово основание да плаща на лекари и болници.