Избори. 

"Труд":

Най-лесно е да се спечели срещу Борисов
 
„Най-лесно е да се спечели срещу Бойко Борисов“, каза пред Дарик социологът Кольо Колев в отговор на въпрос възможно ли е кандидатът на БСП и АБВ ген. Румен Радев да победи на президентския вот, ако претендетът на ГЕРБ е самият Борисов.

По думите му е възможно Радев да е на балотаж с кандидата на ГЕРБ.

От гласовете на ДОСТ и БСП в голяма степен ще зависи кой ще победи, стана ясно още от думите на Колев. Той не изключва в сделката за изпращането на Турция на Абдулах Бююк да има и политически момент, подкрепа за ГЕРБ на предстоящите президентските избори по линия на ДОСТ, но според него е любопитно ДПС какъв избор ще направи.

 

Стихия. 

"24 Часа":

Кой изпепели Тютюневия град в Пловдив

 Огън изпепели Тютюневия град на пъпа на Пловдив в невиждан пожар. Не е ясно как трите многоетажни склада, издържали повече от 100 години, са пламнали в 14 часа в събота. Сградите, които са собственост на евреи и на бившия италиански почетен консул в Пловдив, горят от четири страни. Пиетро Луиджи Гиа наблюдаваше как пламъците срутват греди, мазилки, тухли от някога уникалните постройки. “Не разбира...”, промълви пред “24 часа” бившият консул, който живее под тепетата, и изчезна от групата на зяпачите.

 

Екокатастрофа. 

"Монитор":

Екокатастрофа грози село на 4 км от Пловдив

Екокатастрофа грози село с 4 500 жители, което се намира на едва 4 км от Пловдив. Хората искат местната централа за производство на електро- и топлоенергия от биомаса да бъде закрита. В същото време собственикът на централата иска да я разшири. Лошите миризми и денонощният шум от централата създават дискомфорт на хората, които са твърдо против разширяването. Заради това в средата на миналия месец жителите на селото са избрали инициативен комитет и са готови да се вдигнат на протест, тъй като твърдят, че институциите неглижират проблема.

„Проблемът е от около една година, но през летните горещи месеци положението стана нетърпимо. Не можем да отворим прозорците си, защото мирише много лошо от централата. Шумът и вибрациите от камионите, които преминават през селото, са денонощни”, казва Станимир Тончев, който е член на инициативния комитет.

 

 

Акция. 

"Сега":

В София са задържани 14 нелегални имигранти

Полицията задържа 14 нелегални имигранти при операция в София, сред които 7 деца на възраст между 1 и 3 години, съобщи БНР.
Чуждите граждани са отведени в поделение на МВР за изясняване на самоличността им.
След получен сигнал днес преди обед, патрулни автомобили на СДВР са засекли групата на столичния булевард" Сливница" в посока Калотина. При проверката се е оказало, че заловените нямат документи за самоличност. Двама от задържаните са мъже, пет жени и седем малки деца, повечето от които на възраст между 1 и 3 години.
Нелегалните мигранти са отведени в сградата на 9-то районно полицейско управление в София. И в този час продължават разговорите с тях, за да се изясни народността им и как са пристигнали в града.