24 часа

Най-лесно се влиза във ВУЗ тази година

74 753 са местата, абитуриентите са 53 298. 49 596 студенти ще бъдат субсидирани от държавата през следващата учебна година. За първи път държавата утвърждава и приема на студенти срещу заплащане в държавните университетите, като за учебната 2016/2017 г. са предвидени 8784 студенти.

„Труд”

Сергей Станишев - Човекът Партия

Може да се спори кой ще остане в книгите като най-разпознаваемия лидер на Българската социалистическа партия (БСП) в новата й история през последните 25 години, но със сигурност първият претендент за званието ще е най-дългогодишният й до момента председател Сергей Станишев. В светлините на залеза, който изживява столетницата напоследък, кой може да каже нещо друго. Освен всичко той е първият българин председател на Партията на европейските социалисти - два мандата досега.

 „Стандарт”

БСП чака балотаж Миков и Нинова

Малко преди полунощ тази вечер ще стане ясно кой ще застане начело на БСП. Този уикенд червените провеждат своя 49-и конгрес. Основните конкуренти за лидерския пост са досегашният председател Михаил Миков и депутатът Корнелия Нинова, която определя себе си като лице на промяната. Шансовете им са изравнени. На "Позитано" 20 дори прогнозират балотаж между двамата.

 „Монитор”       

Сгафили наематели без втора държавна квартира

Сгафили наематели няма да имат право отново да ползват държавни квартири. Това предлага Министерство на регионалното развитие и благоустройството в план за изменение на постановлението за правилника за прилагане на Закона за държавната собственост е публикувано на сайта на ведомството. Промяната се прави за да се защити държавният интерес, се посочва в мотивите към предложението. Ще бъдат засегнати, които вече са живели във ведомствени жилища и договорите им са прекратени по тяхна вина. За това ще следи комисия към съответното ведомство назначена от министъра, се посочва още в документа. Тя ще отговаря за събиране и съхранение на молби за държавни квартири, ще определя нуждата от жилище и ще предлага къде да бъдат настанени желаещите.