Оценка.

"Труд":

Пак сме след Румъния в мониторинга на Брюксел, призна Екатерина Захариева

Докладът на Европейската комисия за напредъка на Румъния в борбата с корупцията и организираната престъпност ще бъде по-положителен от този за България, прогнозира министърът на правосъдието Екатерина Захариева в Брюксел, където е на работно посещение, предаде БНР.

Очаква се ЕК да обяви на 27 януари оценката си за правителствените реформи в сферата на правосъдието и вътрешните работи. Като нов министър, наследила на поста подалият оставка Христо Иванов, Захариева проведе първи срещи със заместник-председателя на ЕК Франс Тимерманс, еврокомисаря по правосъдието Вера Юрова и с генералния секретар на комисията Александър Италианер, който пряко отговаря за мониторинга.

След разговорите Екатерина Захариева обяви, че съседите действително се справят по-добре.

 

Мярка.

"Монитор":

Пуснаха под домашен арест биячите на Тодор

Лично аз се опитах да спася Тодор, когато го свлякох на земята. Това заяви пред съда Десислав Дамянов, един от братятата биячи на 18-годишния младеж. Малко след 18 часа стана ясно, че той и брат му ще бъдат освободени под домашен арест. В съдебна зала преди това двамата заявиха, че съжаляват за смъртта на момчето, но казаха категорично, че те са били атакувани от него.
Съдебната палата пък бе буквално окупирана от приятели и съученици на момчето, което напролет трябваше да е абитуриент. Съдебната охрана обаче успя да вкара арестантите в сградата без някой да ги щракне след няколко лъжливи обиколни на коли със специалните надписи.

 

Версии.

"24 Часа":

"168 часа": Три версии за екзекуцията на висаджията Веселин Стоименов

 

“Ако има човек във фирмите на ВИС, който да е встрани от силовашките изпълнения и да е по-близо до нормалния бизнес, това беше Веселин Стоименов, той бе един от хората, които през годините работеха върху изсветляване дейността на групировката."

Мнението е на човек, който следи развитието на курорта Слънчев бряг през последните 25 години и е наясно както с видимите, така и със скритите процеси в родния туризъм и присъствието на силовите структури в него.

И докато Георги Илиев е жив, роденият през 1964 г.

Стоименов е фигурата, която управляше собствеността

на групировката в центъра на комплекса - бутиковия "Дюн", хотелите "Орел" и Астория", след приватизацията преустроени в общ комплекс, култовата дискотека "Айсберг" и района около нея, превърнат в доходоносен базар.

 

Зима.

"24 Часа":

Зимата дойде с виелици, преспи до 3 м и -20°

Зимата дойде, от север се спуска студен въздух, а от юг във височина топъл средиземноморски. Това е гарнирано с циклон, който преминава през Северна Гърция. В събота в Южна и Източна България ще вали дъжд, а в северозападните райони и котловинните полета на Западна България - сняг. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

Следобед циклоналният вихър ще приближи страната и това ще усили валежите. Дъждовете в Южна и Югоизточна България ще са интензивни. Ще паднат между 30 и 50 литра на квадратен метър. В Източните Родопи са възможни гръмотевични бури. По същото време в западните и северните части без Добруджа и Санданско-Петричкото поле валежите ще са от сняг и ще се образува снежна покривка.