Мигранти.

"Труд":

Пълна бойна готовност заради миграционния натиск 

„Миграционният натиск е факт. Затова тук сме толкова много хора. Да са спокойни гражданите, че държавата си върши работата. Наситили сме от Гоце Делчев до Кулата с хора от МВР и армията - всичко е в пълна бойна готовност“ - това заяви премиерът Бойко Борисов в Благоевград. Той свика спешно съвещание, което се проведе в кабинета на кмета Атанас Камбитов.

На сбирката присъстваха вицепремиерът и министър на МВР Румяна Бъчварова, шефът на ГД „Гранична полиция” главен комисар Антонио Ангелов, началникът на военно формирование 26 400 подполковник Иван Иванов, областният управител Бисер Михайлов.

Повод за разговора бяха заловените в събота десетки бежанци, влезли от Гърция, които се бяха разделили на две групи.

 

Рейтинги. 

"Монитор":

Правителството с по-висок рейтинг от НС и президента

25% от хората имат доверие в правителството, 16% оценяват положително парламента, а 23% подкрепят президента, сочи поучване на "Галъп", което нарежда МС на първо място по рейтинг сред трите институции.

Близо 25% пък заявяват, че биха гласували за ГЕРБ, ако изборите се провеждаха сега, а над 12% - за БСП. Над 5% обявяват, че ще гласуват за ДПС, близо 5% - за партиите на Реформаторския блок, а над 4% - за партиите на Патриотичния фронт. 3% са готови да глсуват за АБВ, а други 3% декларират, че биха гласували за формация на Слави Трифонов. Близо 3% е потенциалният електорат на „Атака“, а 37% заявяват, че не биха гласували.

 

Чоков. 

"24 Часа":

Ценко Чоков в ареста, 40 нови жалби пишат в Галиче

Показанията на Радулов бяха подробно четени в събота в спецсъда, където се решаваше дали групата, обвинена за отвличания, лихварство, закани, побои, палежи, да остане в ареста.

Противниците и привържениците на Чоков чакаха с нетърпение решението. Арестът на “вечния кмет” е единствената тема в селото и Северозападна България.

 

 

Вот.

"Дума":

ДПС нямало да дава непоискана подкрепа

ДПС няма да даде непоискана подкрепа на никого от кандидатите на предстоящите президентски избори, заяви в село Руен председателят на партията Мустафа Карадайъ. По думите му следващият държавен глава трябва да е демократ, който да следва последователната политика на ДПС, НАТО и Европейския съюз и да бъде президент на всички български граждани, отстоявайки еднакво техните права и свободи.

Карадайъ участваше в събитие, свързано със съпротивата срещу т.нар. възродителен процес и се възползва от възможността да похвали почетния председател на ДПС Ахмед Доган. "През 1989 г. майските протести, организирани от д-р Ахмед Доган, донесоха онова обединение в България, за да стане възможно и падането на режима и да дойде и демокрацията в България. След 27 г. смело можем да заявим, че докато го има това наше единство и това наше обединение, ние ще бъдем гарантът, че никой по никакъв начин няма да може и да си помисли, че ще гази демократичните устои в нашата родина", обобщи лидерът на ДПС.

 

Златни момичета. 

"Сега":

Ансамбълът на България със златни медали от Световната купа

Ансамбълът на България спечели златните медали в съчетанието на ленти на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, който се провежда в София. Пред препълнените трибуни в зала „Арена Армеец” възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова изиграха страхотно съчетанието си на ленти и съвсем заслужено получиха най-високата оценка. Съдиите отсъдиха 18.550 точки за нашите момичета, което ги направи недостижими на първото място. Втори остана ансамбълът на Русия с резултат 18.330, а трети с равен резултат от 18.150 завършиха ансамблите на Беларус и Израел. /БГНЕС