Мярка.

"Сега":

Спецсъдът остави в ареста шефа на ДАИ и още 4-ма обвиняеми

В ареста остават Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев. Спрямо Цветелина Дойчинова и Иван Иванов съдът постанови мярка за неотклонение „домашен арест”, съобщи "Фокус".
Специалилизираният наказателен съд гледа мярката за неотклонение на 7 души , обвинени в организирана престъпна група. Делото е по искане на Специализираната прокуратура за налагане на постоянен арест на Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов.
Шефът на агенцията и подчинените му бяха задържани при мащабна акция за вземане на подкупи. В домовете на задържаните бяха намерени над 800 хил. лв. в брой.

Бежанци.

"Монитор":

4 полицейски екипа и куче спипаха 44 бежанци в гора

Поредна група нелегално преминали границата бе задържана във вътрешността на Хасковска област. 44 мъже без документи за самоличност, самоопределящи се за афганистанци, са били задържани край хасковското с. Брягово. Бежанците цъфнали в гора край селото, точно в момент, когато автопатрул на група „Престъпления по пътищата” от хасковското МВР правел рутинен обход.

В района на бившия международен път Е-80 край Брягово стават едни от най-тежките катастрофи в страната и там постоянно дежурят катаджии. При обхода си полицаите забелязали на главния път двама чужденци. След като проследили мъжете, които кривнали в близката горичка, попаднали на групата араби на възраст 18-25 години. Незабавно за задържането им са били изпратени 4 полицейски екипа и следово куче. Въпреки отцепките залавянето на бежанците е станало трудно. Групата се е пръснала и някои почти са успели да се измъкнат. Благодарение на опита си и най-вече на кучето обаче, полицаите проследили и заловили всички.

 

ДПС.

"24 Часа":

Младежкото ДПС преизбра Кючук за лидер

“Ето, малките соколчета, които се родихте след 1991 г., сега сте на 25 години и мощно се реете в небесата на Република България. Много съм развълнуван.” Така се обърна към делегатите на Седмата национална конференция на младежкото ДПС доайенът в партията Юнал Лютфи, който им поднесе приветствие от почетния председател Ахмед Доган. И им напомни, че самият Доган е бил на 35 г., когато е учредил ДПС.

Форумът на младежите предшества националната конференция на партията, която ще е навръх Цветница и трябва да избере нов председател след изключването на Лютви Местан. Тримата временни съпредседатели Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак бяха на форума. Младежите преизбраха за свой лидер Илхан Кючук. “Бъдещето - това сме ние” бе надсловът на конференцията им в събота. “Имаме редица основания да се гордеем - днес ние сме не просто най-голямата младежка организация. Младежкото ДПС е най-подготвената младежка либерална организация в България и в Европа”, заяви в доклада си Кючук.

ДПС има над 5000 млади хора в администрацията на общинско, областно и държавно ниво, отчете Лютфи.

 

Мнение.

"Труд":

Миков видя авторитаризъм в управлението: Когато някой закон не се хареса, премиерът му налага вето

„В България се развива авторитарно управление – когато някой закон не се хареса, премиерът му налага вето, а това силно се разминава с Конституцията. Това уронва престижа на Народното събрание, но най-опасно е за парламентарната република и демокрацията. В същото време се прокарват десни решения в полза на определени играчи“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред телевизия „Европа“, съобщава пресцентърът на партията.

Според Миков тази разнолика мешаница, заради властта, не може да очертае ясна перспектива пред страната и да даде стабилност. „Излизането на ДСБ от властта прави коалицията още по-разклатена. Или си опозиция, отстояваш интересите и политиката, заради която си там, или споделяш всички отговорности за провежданата политика от правителството. Не пред медиите да критикуваш, а в залата да подкрепяш“, коментира той.

 

Протест.

"24 Часа":

Личните лекари прекратяват протеста си

Личните лекари решиха да прекратят протеста си от понеделник - 4 април, съобщи БиТиВи.

Решението дойде на извънредно национално заседание във Велико Търново, на което се събраха общопрактикуващи лекари от 26 области.

Заседанието протече при закрити врати.

Личните лекари започнаха да протестират в началото на седмицата. Недоволството им беше срещу наложените им нормативни уредби, които, според тях, биха увеличили двойно административната им работа.