Близо 15 млн. лева поиска от община Пловдив собственикът на парцела, за да не строи паркинг, а да запази сегашния парк, предаде БНР.

Припомняме, от месеци пловдивчани протестират в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург", който може да бъде застроен. Преди дни лично премиерът Бойко Борисов увери жителите, че е разпоредил в плана на Пловдив въпросният все още незастроен терен, който е частна собственост, да остане парк и да бъде озеленен.

От своя страна районният кмет Ральо Ралев също увери гражданите, че собственикът на терена Байрам Солак няма да получи разрешение за строеж.

Премиерът увери пловдивчани, че паркът им няма да се застроява

Премиерът увери пловдивчани, че паркът им няма да се застроява

Обещанието му беше посрещнато с аплодисменти

Днес кметът Иван Тотев заяви, че искането на Солак вероятно ще бъде внесено в Общинския съвет за обсъждане. Той обаче изрази съмнение, че някой от съветниците ще го подкрепи.

Тотев посочи, че общината вече е заявила категорично, че няма да допусне на това място да бъде изграден паркинг. Експертният съвет преди около две седмици отчете желанието на гражданите на база на предоставена подписка и взе решение теренът да бъде определен за зелена територия в новия устройствен план на града, подчерта Тотев.

Той обясни, че след постъпилата жалба в Административния съд от страна на фирмата срещу отказа на общината единственият възможен път за решение на казуса е да стартират съдебни дела.

На всеки трябва да му е ясно, че сега вече не е 1944-45-та година и това е единственият нормален ред за решение, категоричен бе кметът.

Пловдивчани протестират срещу унищожаването на парк

Пловдивчани протестират срещу унищожаването на парк

Теренът бил 100% частен, но върху него не можело да строи