"Опасните постройки в гетото на с. Войводиното са 15 и още утре ще бъдат съборени." Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред журналисти в Министерски съвет.

По думите му въпросът с циганските гета е един изключително болен въпрос от много време насам. Каракачанов смята, че само с подобни действия, каквито са взели вчера, 8 януари, с импровизирания щаб няма да бъде разрешен проблемът.

Каракачанов: Гетата не се търпят
Обновена

Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на социални помощи с труд и образование

Вицепремиерът констатира, че на по-малко от два декара живеят 200 човека. Той обясни, че гетата са направени от всякакви подръчни материали, включително табелки от автобуси. Гетата са направени абсолютно незаконно върху общински терен, без да се искали разрешение затова.

Той припомни, че още вчера е разпоредил да бъде направена преглед на постройките и колко са опасни за обитаващите ги. Резултатите от нея са показали, че общо 15 са постройките, които са опасни и те се очакват да бъдат съборени още утре.

Сдружение се жалва от думите на Каракачанов във Войводиново
Обновена

Сдружение се жалва от думите на Каракачанов във Войводиново

Той заяви, че гетата не се търпят

"За другите незаконните постройки следва процедура по констативни протоколи, връчване на заповед за събаряне, период на обжалване от 14 дни и пристъпване към събаряне", категоричен бе Каракачанов.

Припомняме, че по-рано днес сдружение "Единство" подаде жалба срещу вицепремиера Красимир Карачанов заради негово изказване в село Войводиново вчера. 

От сдружението искат и оставката на Каракачанов и заплашват с протести на ромите в цялата страна.

Каракачанов пита: Вие как ги наричате (циганите)?

Каракачанов пита: Вие как ги наричате (циганите)?

За решение на Светия синод или ООН циганите да са роми пита Каракачанов

Лидерът на ВМРО и военен министър отиде спешно в селото, след като на Йордановден военнослужещият от Специалните сили Валентин Димов бе пребит от двама цигани заради забележка, че вървят по пътното платно.

Каракачанов се срещна с местните власти и организира незабавно събаряне на опасните постройки (15 на брой) и последващи мерки за изселване на незаконно пребиваващите на общински терени.

Наказания за биячите искат близките на жертвата във Войводиново

Наказания за биячите искат близките на жертвата във Войводиново

Всички големи партии купуват цигански гласове, обясни депутат от ВМРО

Пред медиите вчера Каракачанов заяви, че циганите в България са станали много нагли, а гетата вече не са търпят.

Вчера се състоя протест на жители на село Войводино с искане за осигуряване на реда и спокойствието в населеното място. Очаква се тази вечер те да излязат отново.

Едновременно с това проверка от тази сутрин показа, че част от обитателите на гетото вече се изнасят.

Изнасят се обитатели на ромската махала във Войводиново

Изнасят се обитатели на ромската махала във Войводиново

Продължава засиленото полицейско присъствие там