31 деца от центрове за настаняване от семеен тип в Ловеч получиха таблети в помощ на дистанционото си обучение. Техниката е подарък за Великден от Агенцията за социално подпомагане, предаде БНР, като цитира заместник-изпълнителният директор на агенцията Мая Василева.

"Тези таблети бяха получени в Агенцията за социално подпомагане от един благороден човек. Желанието на всички нас беше да помогнем на децата, които живеят в Центровете за настаняване от семеен тип да осъществяват ползотворен обучителен процес по време на епидемията, когато се обучават дистанционно. Децата наистина изпитаха истинска радост и бяха щастливи от тази възможност която им предоставихме.", каза тя.

Над 100 ученици в нужда получиха компютри

Над 100 ученици в нужда получиха компютри

Даренията са направени както от фирми, така и от хора

Общо 104 деца от страната, настанени в институции, са получили от дарените на Агенцията таблети.

Припомняме, че по-рано Министерският съвет прие допълнение на Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Съгласно допълнението училищата ще имат възможност да извършват разходи за доставка на интернет свързаност по местоживеене на учениците, които по социални причини не разполагат с достъп до интернет.

Това ще важи в случаите, когато присъственият учебен процес в училището е временно преустановен по предписание на компетентен орган, поради което обучението на учениците се осъществява от разстояние в електронна среда.

Училищата поемат разходите за интернет на социално слабите ученици

Училищата поемат разходите за интернет на социално слабите ученици

Това ще важи за периода на дистанционното обучение

Припомняме, че деца в неравностойно положение получиха компютри по други дарителски програми.