Актьорът Мариан Бозуков е назначен за директор на Родопския драматичен театър (РДТ) "Николай Хайтов" в Смолян, съобщи БТА. Информацията е потвърдена за агенцията от Бозуков. Актьорът е назначен на поста на 10 октомври след освобождаването на досегашния директор на културната институция Румен Бечев, който е обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Според БТА Бечев е пенсиониран. Припомняме, че преди 10 дни стана ясно, че той е отстранен от ръководната длъжност.

Строители и готвачи работят също в театъра в Смолян, както в Разград

Строители и готвачи работят също в театъра в Смолян, както в Разград

В театъра в Смолян същата схема на източване както в Разград

"Всеки нормален човек ще се отнесе с притеснение към скандала който се разрази в нашия сектор. Но основната ни задача и цел е да изчистим това петно, което се лепна на Родопския драматичен театър", коментира Мариан Бозуков. По думите му целият колектив ще работи много активно в тази насока. Според него работещите там нямат нищо общо с хората, вкарали театъра в този скандал.

"Познавам човека Румен Бечев, а не директора. Като човек аз дълбоко се съмнявам в неговата злонамереност, че е извършил това с някаква цел. Казвам тези думи не като директор, а като човека Бозуков", каза още Бозуков.

Пуснаха под гаранция обвиняемите за източването на театрите в Разград и Смолян

Пуснаха под гаранция обвиняемите за източването на театрите в Разград и Смолян

Петко Писков и Атанас Георгиев излизат от ареста съответно срещу 15 000 лв. и 10 000 лв.

Той посочи също, че все още не е имал време да се ориентира в работата. Към момента се работи по три-четири проблема. Бозуков посочи, че хората са мотивирани и той има подкрепата на целия екип, а желанието на всички е да работят.

Мариан Бозуков е председател на Съюзната организация на артистите към Родопския драматичен театър. Той очаква утре ще бъде избран негов заместник на този пост.

Министърът на културата: Има данни за фиктивни назначения и в театъра в Смолян

Министърът на културата: Има данни за фиктивни назначения и в театъра в Смолян

Директорът на смолянския театър отрече да е назначавал по схеми

БНР информира, че Бозуков е освободил главната счетоводителка на театъра, назначена през август. Работи се и по прекратяване на договор с фирмата, която е обслужвала счетоводството деловодството на културната, както и на всички фиктивни трудови договори.

Търсят се и спонсори, която да дарят материали за ремонт на гримьорните.