Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) отправи апел към Столична община за по-бързо решение на ситуацията около надлеза при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път в посока от бул. "Братя Бъкстон" към кв. "Бояна". С нарастващия трафик след летните отпуски и началото на учебната година, АПИ настоява за своевременно намиране на решения в полза на гражданите.

АПИ изразява готовност да помогне, като разработи и одобри временна организация на движението, която ще позволи възстановяване на преминаването под моста, ограничавайки скоростта до 30 км/ч и обезопасявайки съоръжението с бетонови огради. Въпреки множеството проведени разговори, АПИ все още не е получила категоричен отговор от Столична община относно подписването на необходимото споразумение, което би позволило въвеждането на тази временна организация преди началото на учебната година.

АПИ припомня, че според Закона за пътищата общинските пътища трябва да осигуряват транспортни връзки с републиканската пътна мрежа, каквато е функцията на компрометираното съоръжение при бул. "България" и Софийския околовръстен път.

Затварят опасен надлез на Околовръстното в София

Затварят опасен надлез на Околовръстното в София

Предстои обследване и анализ на състоянието на моста