Най-ранният срок за пускане на движението в платното в посока София от АМ "Струма" ще е след не по-малко от 2-3 седмици. Това заяви пред БНР инж. Иван Досев от УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Той поясни, че магистрала "Струма" като цяло е отворена. Движението е ограничено единствено в 10-километровия участък между пътен възел "Дупница-юг" и пътен възел "Бобошево".

По думи на инж. Досев в момента се установява какви са щетите от пожара. Той заяви, че Община Дупница само веднъж е сигнализирала в Пътната агенция за струпани отпадъци в района на АМ "Струма", но не е било установено наличие на купища боклук в обхвата на магистралата.

АПИ проверява за други сметища под мостове заради пожара край Дупница

АПИ проверява за други сметища под мостове заради пожара край Дупница

До 23 август трябва да бъде извършен обход на всички съоръжения

Има такива купища боклуци, по-скоро суровина за преработка, но тогава, когато сме направили проверка, те не са били в нашия обхват, т.е., те не са били под съоръжението, обясни той.

Инж. Досев увери, че винаги се правят проверки по сигнали и ако бъде установена необходимост от почистване, такова се извършва.

Това не е хубаво да се случва, защото са разходи за Държавния бюджет, а в същото време някои си използват части от държавната територия по неправилен начин, каза още по случая той.

Припомняме, вчера Пътната агенция внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница срещу собственика на пламналия цех за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха пожара.

Заради инцидента от АПИ започват проверки на всички пътни съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях.

АПИ подава сигнал в прокуратурата срещу собственика на сметището заради пожара край Дупница

АПИ подава сигнал в прокуратурата срещу собственика на сметището заради пожара край Дупница

Магистрала "Струма" остава затворена