Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) представи на Столична община нова временна организация на движението при детелината на бул. "България" в София, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Причината е създалото се обществено недоволство, породено от сегашната временна организация на движението, която води до отежняване на трафика със задръствания при детелината на бул. "България".

Според АПИ новата временна организация на движението ще нормализира трафика, ще облекчи задръстванията и ще осигури безопасността на столичани, както и на всички преминаващи при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път в посока от бул. "Братя Бъкстон" към кв. "Бояна". Проектът е съгласуван със Столична дирекция на вътрешните работи и предстои да бъде приложен, след укрепване на съоръжението.

В прессъобщението си Агенция подчертава, че "винаги се е ръководила от принципите на уважение и партньорство в работата си с отделните институции и в интерес на гражданите и в тази връзка отново изразяваме готовността си за оказване на необходимото съдействие на Столична община в съответствие със законово определените ѝ правомощия".

Припомняме, че в края на май месец аварийно беше затворена част от детелината на бул. "България" и Столичен Околовръстен път.

АПИ иска Столична община да се заеме с надлеза към Бояна

АПИ иска Столична община да се заеме с надлеза към Бояна

Агенцията изразява готовност да помогне, като разработи и одобри временна организация на движението