Аулата на Нов български университет (НБУ) ще бъде изградена наново след вчерашното срутване на покрива по време на ремонтни дейности, при което работник пострада сериозно. Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение (ВУЗ).

От университета заявяват също, че ще участват в грижата за възстановяването на пострадалия мъж.

От НБУ изказват благодарност за бързата реакция след инцидента на МВР, "Пожарна безопасност и защита на населението", Спешна помощ и Столична община, участвали в спасителната операция и осигуряването на безопасността на хората на територията на университета. От ВУЗ-а благодарят и на "Пирогов" за грижата за пострадалия и на служители на Нов български университет, оказали съдействие на екипите и на пожарникар, довел на място личното си куче, обучено да търси пострадали.

"Визията за развитието на кампуса на НБУ винаги е била осигуряването на модерни и безопасни условия за обучение на студентите и работа на служителите. Нов български университет гарантира сигурността на своите студенти, служители и гости на университета, и тя е и винаги ще бъде основен приоритет", уверяват от висшето учебно заведение.

НБУ се сдоби с констативен протокол заради срутения покрив

НБУ се сдоби с констативен протокол заради срутения покрив

Върху всички покриви на НБУ е разрешено изграждане на фотоволтаичен парк