Авария на магистрален водопровод остави без вода живеещите във варненския квартал "Бриз", съобщи БНТ.

Без вода са и жителите в местностите Свети Никола, Траката и Манастирски рид, както и абонатите в курорта "Светите Константин и Елена". Преди 3 дни работещи в района са подали сигнал във ВиК Варна за теч през една от шахтите, вече трети ден никой не дошъл да провери.

Аварията станала малко преди обяд. Един от свидетелите - Стефан Стефанов, обяснява, че хиляди литри вода са се стекли внезапно през имота му. "Изведнъж тръгна тази вода като талаз и едва успяхме да избягаме. Къщата няма щети, но мястото половината го няма. Водата отнася всичко по пътя си, най-вече почвата.".

Преди дни работещи в района забелязали, че през една от шахтите тече вода. Жена се е обадила във ВиК и е оставила телефон за връзка. Милена Кирова обясни, че не знае какво е станало след това. "Никой не дойде да провери. "

Главният инженер на ВиК Варна заяви, че не са реагирали на сигнала, защото теч можело да се открие, ако водопроводът е стоманен, а авариралият е етернитов.

Водоснабдителното дружество работи по проект с европейско финансиране за изграждането на нов магистрален водопровод до Златни пясъци. Строителството му трябва да започне догодина, допълниха от дружеството.