От 7-ми октомври (понеделник) възстановяват движението на четири пътнически влака, които пътуват по направлението Шумен-Варна-Шумен и Шумен-Каспичан-Шумен, съобщиха от БДЖ.

Промените на тези композиции бяха свързани с необходимостта от осигуряване на достатъчен брой локомотиви за обслужване на влаковете поради съществуващия в момента постоянен недостиг на тягов подвижен състав (локомотиви)

БДЖ отменя влакове заради недостиг на локомотиви

БДЖ отменя влакове заради недостиг на локомотиви

Пътници се оплакват, че не се осигурява алтернативен транспорт

От железопътната компания предпочетоха да освободят ресурс за обслужване на основните бързи влакове, които пътуват по дългите дестинации. За това въведоха промени в движението на няколко пътнически влака, които се ползват от малко пътници.

На 6-и октомври се възстановява движението на пътническия влак № 20164 от Варна за Шумен, който заминава от гара Варна в 16:45 ч. и пристига в Шумен в 18:53 ч.

Пътническите влакове, които ще пътуват отново от 7-ми октомври, са следните:

  • Пътническият влак № 20163 от Шумен за Варна, който заминава от гара Шумен в 07:07 ч. и пристига в Варна в 09:15 ч.;
  • Крайградският пътнически влак № 20277 от Шумен за Каспичан, който тръгва от гара Шумен в 05:45 ч. и пристига в Каспичан в 06:12 ч.;
  • Крайградският пътнически влак № 20278 от Каспичан за Шумен, който заминава от гара Каспичан в 06:32 ч. и пристига в Шумен в 07:00 ч.

В същото време от БДЖ информират, че заради необходимост от локомотиви в северозападния регион на страната, за пътниците, които ползват влакове в участъка Брусарци-Лом-Брусарци ще осигурят автобуси в делничните дни. Това е през периода от 7-ми до 20-и октомври. В съботните и неделните дни влаковете ще пътуват по редовния си график.

Разписанието на автобусите е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете

БДЖ предоставя намаления за ученици и студенти при пътуване с влак

БДЖ предоставя намаления за ученици и студенти при пътуване с влак

Нужно е да са до 26-годишна възраст