"Причината да се изостави бебето е недоимък и липсата на финансови средства." Това заяви районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Родителите живеели в крайна бедност. Те бяха арестувани, а според полицията 26-годишната майка сама взела решение да се раздели с детето, без да пита мъжа си.

Според органите на реда няма доказателства бащата да е участвал в плана и най-вероятно той ще бъде освободен.

Майката обаче била категорична, че иска да изостави детето. Няколко часа след като го оставила, се върнала на паркинга, за да провери как е бебето, а не за да си го прибере. Видяла полицията, изплашила се и избягала. Заради деянието си, тя е заплашена от затвор до 3 години.

26-годишната Галя и 28-годишният Григор живеели в стая два на два метра в пловдивската Аджисан Махала. Единствените доходи на майката идвали от просия на гарата в града.

През последните месеци семейството живеело в Кричим. Според полицията бащата не знаел, че майката има намерение да изостави малкия Мехмед.

Хора от пловдивската Аджисан Махала обясняват, че мъжът и жената били много бедни, но са се грижили за детето.

Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Майката все още се издирва

От социално подпомагане заявиха, че след изписване от болницата, детето ще бъде дадено на приемно семейство. Ще проверяват бащата, който заявил, че иска да се грижи за сина си.

По думите на директорът на социално подпомагане Надя Танева, за да се отглежда от бащата, първата стъпка е той да го признае като негов баща.

Ако майката подпише документ, че се отказва официално от детето, то ще бъде дадено за осиновяване.

Полицията задържа и майката на изоставеното бебе в Пловдив

Полицията задържа и майката на изоставеното бебе в Пловдив

26-годишната жена се укривала в Старозагорско