Продължава обявеното бедствено положение в общините Ловеч, Летница, Чепеларе, Стара Загора и Мъглиж.

В районите, засегнати от  горски пожари, работят спасители от Министерство на държавната политика при бедствия и аварии заедно с колегите си от Националната служба пожарна безопасност и защита на населението, военнослужещи, служители на Държавното лесничейство и доброволци.

Пожарът край старозагорските села  Дъбово и Ягодово е ограничен и е пресечен  пътя му към  склоновете на Стара планина.

В района на село Ягода огнищата се охраняват, за да се предотврати прехвърлянето на огъня в съседни участъци, съобщават от МДПБА.   

Усилията са насочени за погасяване на пожара северно от Дъбово.

В пожарогасителните дейности  участват  5 самолета на частни фирми, 2 булдозера "Камацу" на "Мини Марица Изток" ЕАД и един противопожарен влак.

В помощ на гасителните екипи са изпратени 3 противопожарни автомобила и две авторазливни станции от летище Граф Игнатиево.

Продължава и потушаването на пожара в землището на село Лесидрен, област Ловеч.

Там вчера са започнали  да горят сухи треви и храсти, но впоследствие пожарът се е разраснал и е обхванал близката борова гора.

Част от фронта на огъня е в труднодостъпна за техника местност.

В гасенето освен екипи  на НС "ПБЗА",  са се включили  доброволни групи и  хора от съседните села.

В община Чепеларе  продължава работата по погасяване на пожара в района на село Студенец, в местностите " Кабата " и " Червената скала ". На място на пожара работят екипи на РС "ПБЗН" - Смолян подпомагани от един хеликоптер. 

Екипи на МДПБА продължават да прокарват просеки за ограничаване на пожара.

На помощ са се включили войници, служители от Регионална гранична служба, полицаи от Областна Дирекция на полицията, горски служители и около 300 доброволци.