От днес Белодробната болница в София възстановява дейността си, след като беше засегната от пожара на покрива на психодиспансера, съобщава БНТ.

Все още обаче няма яснота кога ще заработи и самият психодиспансер.

Управителят на Белодробната болница д-р Кирил Палавеев благодари на служителите си и подчерта, че те са помагали с разчистването от 31 декември до момента.

Помещенията под покрива са неизползваеми, защото при гасенето са били излети тонове вода. Апаратурата на първия етаж на болницата не е засегната.

Оценяват щетите след пожара в психодиспансера в София

Оценяват щетите след пожара в психодиспансера в София

Пациентите от болницата ще бъдат прехвърлени в други лечебни заведения

От своя страна директорът на Центъра за психично здраве д-р Емил Грашнов обясни, че електричеството в засегнатите помещения е възстановено. Очаква се тези дни да започне и приемът на пациенти в психодиспансера. Засегнати са администрацията, ТЕЛК-ът, амбулаторният и приемният кабинет.

Щетите тепърва ще се изчисляват.

Припомняме, пожарът избухна малко след 5 часа на 31 декември. Всички 51 пациенти на психодиспансера бяха евакуирани, а огънят беше локализиран.

Предполага се, че пламъците са тръгнали от безстопанствена сграда до психодиспансера.

Месец по-рано пожар избухна и в "Пирогов". Той беше предизвикан от взрив от кислородната система на отделението по Спешна помощ. Тогава имаше две жертви. И тогава персоналът на болницата успя да изведе останалите пациенти от отделението.