Болницата в Лом дължи 57000 лева за електроенергия за миналия месец. За сравнение при предходните сметката е била около 17000 лева.. За да се издължи, лечебното заведение ще трябва да направи икономии, обясни управителят д-р Георги Савков.

"Имайте предвид, че сега зимните месеци консумацията на ток ни е по-малка. Отоплението ни е 30 000 на месец на парно, а тока ми е 57 000 лева. Горе-долу по около 90-100 000 лева харчим само за отопление. Разходите ни са огромни. Разходите за пациентите също са се увеличили, въпреки че засега все още тази вълна на Омикрона я нямаме. Нямаме тежки случаи, които допълнително да утежняват бюджета на болницата. но това не е решение. Основният проблем е, че болницата и един пациент да има, 100 000 лева трябва да ги похарчим за да отопляваме, да поддържаме персонал, да поддържаме готовност", споделя управителят на лечебното заведение.

Доктор Савков смята, че въпросът трябва да бъде решен на правителствено ниво. Без компенсации лечебните заведения са обречени да фалират.

Болницата в Ямбол се задъхва заради високите сметки за ток

Болницата в Ямбол се задъхва заради високите сметки за ток

Пет пъти са скочили разходите за електричество и газ