Повече от 2 часа продължи проливният дъжд в Стара Загора снощи. Бурята се разрази около 21:00 ч. и прекъсна електричеството в цели квартали, съобщи БНР.

Към момента без ток остават няколко от близките села край Стара Загора.

Много от улиците в града, особено в по-ниските части, са превърнати в реки.

В социалните мрежи хората сигнализират за наводнени търговски обекти, мазета и сгради.

Засега няма информация за бедстващи хора. Има обаче автомобили, затиснати от паднали дървета.

На места самоорганизирали се граждани започнаха да отводняват входовете на жилищните сгради. Аварийни екипи работят в критичните точки.

В последствие Нова телевизия информира, че проблемът с прекъснатото електричество е продължил около 30 минути.

По данни на медията над страната в последните часове е преминал мощен буреносен фронт, като за час са паднали около 3000 мълнии. Бурите са се придвижили на запад-северозапад по цялата територия на страната с поройни валежи, силен вятър и градушки. Гръмотевична буря със силен вятър и пороен дъжд снощи е засегнала освен Стара Загора, също и Хасково и Димитровград. Съобщава се за сериозни материални щети от паднали дървета. Стихията е продължила повече от два часа.

В Стара Загора има и извадени павета и запушени шахти, по информация на секретарят на общината. Наводнени са търговски обекти и други сгради, като първият сигнал е получен от обект в кв. "Верея". Към момента все още няма данни за бедстващи хора.

Нов порой се изсипа в Карлово

Нов порой се изсипа в Карлово

Дерето в квартал "Меден дол" отново излезе от коритото си и заля близката част на града

По-късно БНР съобщи, че се работи по отстраняване на щетите от бурята в града. Над 70 сигнала са получени на "горещия телефон" на община Стара Загора, информира заместник-кметът Йордан Николов, цитиран от националното радио. "Има много клони паднали в целия град, няколко дървета счупени, едното върху кола е паднало. Проблемът създаде ВиК-проектът, тъй като пороите, минали през него, отвориха много дупки", посочи той. Николов увери, че община Стара Загора има готовност да възстанови щетите по колата, увредена от паднал клон. По думите му в резултат на ВиК проекта са се образували големи наноси с пясък, чакъл и камъни, които са запушили канализационната мрежа.

"ЖП-гарата беше наводнена снощи, наводнения по бул."Славянски". Мисля, че до края на деня ще бъде възстановено всичко, целия град ще бъде възстановен. Наносите, които са от ВиК-проекта със запушените шахти, също ще бъдат възстановени", каза още той.

Без ток за кратко са били 20 населени места в общината и квартали на града. Авариите по електропреносната мрежа са отстранени и към момента няма населени места без електрозахранване.

Екипи на сметосъбиращата фирма и общинския отдел "Озеленяване и комунални дейности" работят от 5.00 часа сутринта по отстраняване на създадените проблеми.