Собствениците на разрушения тютюнев склад в Пловдив правят официално изявление, с което заявяват, че в изготвения през 2010 година проект фасадата е запазена именно заради интересната й архитектура.

Те твърдят, че сградата на Тютюневия склад не е паметник на културата и че са получили от общината разрешение за строителство до кота нула, като проектът на новата сграда не е представян.

Припомняме, с жива верига пловдивчани успяха да спрат разрушаването на сградата. След това от общината и фирмата започнаха да си прехвърлят топката за отговорността за постройката, докато Министерство на културата настоява за пълно възстановяване на обекта на историческо наследство. Прокуратурата започна и разследване.

От компанията уверяват също, че при изграждането на новата сграда ще се запази външният вид на склада, а преди това проектът ще бъде представен публично.

В съобщението от дружеството, цитирано от БНР, заявяват категорично, че във всичките си действия досега са се ръководили и ще продължат да се ръководят от закона, спазвайки разпоредбите му в диалог с институциите и в името на това в град като Пловдив да се реализират добри проекти, които развиват бизнеса и създават работни места.

От фирмата припомнят още, че са работили и по модернизирането на други тютюневи складове по улиците "Иван Вазов" и "Екзарх Йосиф", както и сградата на телевизия "Европа" на ул. "Иван Вазов".