Кметът на Белоградчик има идея как да бъдат разрешени настоящите рискове за болницата в Белоградчик. Това обаче не може да стане както е гласувано от общинския съвет с директен превод на пари, тъй като просто тези пари ги няма, посочи Борис Николов.

Отделно на това, в наредбите за финансиране се забранява такова директно финансиране, твърди кметът. Именно това обаче поставят под съмнение протестиращите медици, които искат да им бъдат показани писмата, с които Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите са му забранили да спаси общинската болница.

Тази сутрин персонал на белогардчишката болница излезе на протест.

Пред Нова телевизия Борис Николов обясни, че от този хаос може да се излезе само с капиталови разходи в момента. Но проблемът ще остане да виси, тъй като една малка община не може да издържа такава болница. Положението в болницата в Белоградчик е сериозно, но то е такова от 15-20 години.

Болницата в Белоградчик отново е пред затваряне

Болницата в Белоградчик отново е пред затваряне

Грози я запор за над 300 000 лв.

Според Борис Николов заплахата от запор и разпродажба на имуществото на болницата в момента се използва и политически от някои общински съветници, тъй като идат избори.

Миналата седмица от лечебното заведение съобщиха, че са получили покана за доброволно плащане, съобщение за налагане на запор на банковите сметки и призовка за принудително изпълнение за извършване на опис, оценка и изземване на медицинска апаратура, техника и леглови фонд заради дълг от 311 153,81 лв. на кредитор.

Днес кметът Борис Николов съобщи, че дълговете на лечебното заведение не са само тези.

С 800 хил. лв. задължения, болницата в Белоградчик е пред затваряне

С 800 хил. лв. задължения, болницата в Белоградчик е пред затваряне

Медицинските работници не са получавали заплати от август миналата година и вече обмислят колективната си оставка