Петокласници от пловдивското училище „Пейо Яворов" намериха над 7 000 лв., кредитна карта и лични документи, и ги предадоха на полицията. Собственикът на парите до момента все още не е благодарил на децата, съобщава bTV.

Кристо и Джеф са приятели и седят на един чин. Вчера двамата случайно попадат на парите в градинката, близо до училището. „Бяхме шокирани и се решихме да се обадим на 112", разказа Кристо Крушков от 5 В клас.

Двамата приятели вече са герои в очите на съучениците си, но получават и въпроси защо не са помислили и за себе си. „Много хора ни питаха защо не сме си взели парите, и ние казваме - имаше и лични карти, тези пари не са наши", допълни петокласникът.

Едно от децата - Джеф - има много голямо желание да отиде на „синьо училище", но няма парички”, сподели учителката по български език Тони Раева.

И детето всеки ден казва на учителката: Може би мама ще събере парите и може би ще дойда на „синьо училище", допълни директорката на училището Саша Кръстева.

Джеф не може да изпълни мечтата си, но за него най-важното е човек да бъдеш честен и почтен. „Толкова голяма сума - не мога да взема, не са мои. Така са ме учили вкъщи”, категоричен е Джеф Мохамед Кебао.

Директорката на училище „Пейо Яворов" ще поздрави публично двамата петокласници по радиоточката.