Домашно куче нападна 8-годишно момче на детска площадка във Враца, предаде bTV. Инцидентът е станал снощи пред очите на стопанката на немската овчарка и на родителите на пострадалото дете.

Бащата на момчето разказа, че докато се занимавал с другото си дете, момчето било захапано за лакътя от кучето. Родителят незабавно се притекъл на помощ, а в това време собственичката на кучето успяла да го дръпне от момчето.

Бащата посочи, че въпреки че жената е носела намордник, той не е бил поставен на кучето. Това станало едва след инцидента, докато чакали полиция и спешна помощ.

Притеснената собственичка уверила, че животното никога преди не е проявявало агресия. Очевидци обаче посочват, че то и преди е нападало, но свои себеподобни.

Задържаха собствениците на ротвайлерите, нахапали три деца в Железница

Задържаха собствениците на ротвайлерите, нахапали три деца в Железница

Децата остават на лечение в "Пирогов"

Тя е възрастен човек, може би вчерашният ден е бил моментът, в който е разбрала, че това куче не ѝ е по силите, заключи за собственичката бащата на пострадалото момче.

Нараняванията на детето вече са обработени и днес то дори е отишло на училище. Родителите му обаче се тревожат колко време ще му е необходимо, за да преодолее преживения стрес.

Всички, които имат големи кучета и опасни породи, трябва да носят своята отговорност това куче да бъде гледано като домашен любимец, без да има опасност за хора и други животни - и да носят отговорност за всички последици, категоричен бе бащата на детето.

Това е поредният инцидент с нападение на кучета над деца за последната седмица.

Припомняме, преди дни ротвайлери нахапаха три деца на 7, 9 и 12 години, както и дядо им в софийското село Железница.

Пуснаха собственичката на ротвайлерите срещу 1 000 лв. гаранция

Пуснаха собственичката на ротвайлерите срещу 1 000 лв. гаранция

Прокуратурата поиска постоянен арест