Другата седмица стават ясни резултатите от взетите проби от храната, консумирана от децата, приети в болница със съмнения за хранително натравяне, съобщава БНТ по информация на Агенцията по храните.

Проверява се дали става дума за вирусно заболяване или за хранително натравяне.

Припомняме, за случая бе съобщено вчера. 18 деца със симптоми на хранително натравяне бяха приети в болница по време на лагер в Банско. Те са на възраст между 13 и 17 години.

Деца се натровиха с храна на лагер в Банско

Деца се натровиха с храна на лагер в Банско

23 са постъпили в болница с оплаквания, 18 са хоспитализирани

Децата остават за лечение в лечебното заведение в Разлог. От там поясниха, че те са с гадене и повръщане. През нощта повечето са изкарали спокойно, четири от тях са били с температура. Тази сутрин всички са спокойни и се чувстват добре, увери директорът на болницата д-р Божикова.

Тя обясни, че е трябвало вчера децата да се приберат от екскурзията, но първите им симптоми започват в 5.00 часа сутринта. Първоначално 30 деца постъпват в болницата, като 18 от тях остават за лечение. С тях няма родители, на място са госпожите, които са били на летния лагер.

По-късно днес bTV съобщи, че всички хоспитализирани деца са изписани в добро общо състояние, след като прекараха една нощ в лечебното заведение.