Движението от булевард "България" в посока бул. "Черни Връх" при детелината за връзка с Околовръстния път на София е възстановено под моста, който се ремонтира от месеци, съобщи bTV.

Мостът е укрепен със скеле. Преминаването под съоръжението ще бъде безопасно, категоричен е временният зам.-кмет по строителството Никола Лютов. "За нас е основен приоритет да открием трасето отдолу, но това да се случи само след като сме абсолютно сигурни, че сме предпазили живота и здравето на гражданите. Предприехме нужните действия за това да укрепим аварийно моста", увери той.

БНТ информира, че в участъка при детелината самият мост все още се укрепва.

АПИ и СО не могат да се разберат за организацията на движението при детелината на бул. България

АПИ и СО не могат да се разберат за организацията на движението при детелината на бул. България

Според пътната агенция предложението на СО не гарантира безопасността на движението

След продължителната размяна на обвинения за бавенето на ремонта и прехвърляне на топката за отговорността за състоянието на участъка между Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Столична община (СО), от пътната агенция обявиха пускането на движението, като отправиха към общината нови упреци - за неспазени изисквания. От Столична община отговориха, че АПИ всява неоснователен "предизборен страх" и обявиха позицията на агенцията за срам за нивото на институциите в България. От общината са категорични, че укрепването на моста е извършено прецизно, съоръжението е безопасно и не застрашава живота на гражданите. Общината за пореден път обвинява АПИ в саботаж и пита: "Защо месеци наред не изпълнявахте задълженията си? Защо отново търсите начин да спрете отварянето му? Защо не изпълнихте задълженията си за укрепване на моста? Чии интереси обслужвате с постоянния си саботаж - тези на гражданите или политически?.

От Столична община изтъкват също, че не са правно задължени да съгласуват отварянето на детелината за движение с пътната агенция. "В кореспонденцията между АПИ и СО, АПИ в писмена форма се съгласява да потвърди изготвената временна организация от СО при промяна на 4 точки, като същите са изпълнени от СО и не засягат конструкцията на моста, а са свързани със сигнализацията", обясняват още от общината.

АПИ се опитва да нормализира задръстванията при детелината на бул. "България" в София

АПИ се опитва да нормализира задръстванията при детелината на бул. "България" в София

Агенцията представи на СО нова временна организация