Електрическа тротинетка се е запалила вчера пред апартамент в Пловдив, съобщиха от пожарната. Сигнал за инцидента е подаден в 10:50 ч. на 8 януари 2024 г. За място е изпратен един противопожарен автомобил с екип от 3-та Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в града. При пожара е пострадал мъж на 73 г. Той е бил обгазен при опит да загаси тротинетката, но е отказал да бъде транспортиран с линейка до Клиниката по токсикология. Тротинетката е унищожена.

Вчера е била обгазена и 78-годишна жена при друг пожар - в апартамент в Стара Загора. За инцидента е било съобщено в 03:20 ч. Отзовал се е един екип огнеборци. Унищожена е по-голямата част от апартамента с прилежащото оборудване и покъщнина. Бабата е евакуирана през терасата на апартамента и предадена на екип на Спешна помощ.

В 04:06 ч. в понеделник е подаден и сигнал за пожар в къща в Каварна. На мястото на инцидента са пратени два противопожарни автомобила. Загинала е жена на 60 години. Унищожени са покривна конструкция, мебели и техника.

Снощи се е подпалил и покрив на сграда от спа комплекс "Изворите" в землището на село Изворско в община Аксаково, област Варна. Към мястото на пожара са изпратени три пожарни с общо 10 огнеборци. При пристигането на екипите на място е установено, че гори покривът на сграда състояща със СПА и релакс помещения. Предприети са действия за локализиране на пожара и защита на съседни сгради от комплекса, изградени непосредствено до горящата. Унищожени са дървената сграда, в която са били СПА съоръженията, и оборудването към нея.

Мъж загина при пожар в дома си в Русе

Мъж загина при пожар в дома си в Русе

Причината най-вероятно е неизгасена цигара