Регионалната инспекция по околната среда и водите ще контролира дистанционно вида на използваните горива в "Топлофикация Русе".

От екоинспекцията съобщават, че е осигурен отдалечен достъп в реално време за контрол на подаваните за изгаряне суровини в инсталацията на ТЕЦ-а.

Специализиран софтуер вече е инсталиран на работните компютри на експертите по чистотата на атмосферния въздух. Той позволява както контрол в реално време, така и проследяване на минали периоди.

Прокуратурата иска МОСВ да провери горят ли ТЕЦ-овете отпадъци

Прокуратурата иска МОСВ да провери горят ли ТЕЦ-овете отпадъци

Топлофикация - Перник" АД, ТЕЦ " Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация - Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД

С монтиранато на системата за видеонаблюдение дружеството е изпълнило въведените в края на миналата изисквания, касаещи операторите на средни и големи горивни инсталации с топлинна мощност над 20 мегавата. Към момента на територията на РИОСВ-Русе това се отнася за "Топлофикация Русе". Дружеството използва твърди горива и биомаса, разрешени с комплексното разрешително.

Припомняме, преди два месеца главният прокурор, тогава Сотир Цацаров, разпореди проверка на четири топлоелектрически централи - ТЕЦ "Република" в Перник, ТЕЦ "Бобов дол", "Топлофикация - Сливен" и ТЕЦ "Брикел" във връзка със замърсяване на въздуха. Проверката започна от ТЕЦ - Перник, който бе и спрян временно. Тогава министър Нено Димов обяви, че камери ще следят пътя на цялото гориво.

БСП вижда огромен екологичен проблем с изгарянето на боклук в ТЕЦ-овете

БСП вижда огромен екологичен проблем с изгарянето на боклук в ТЕЦ-овете

Граждани от Сливен и Перник не веднъж са сигнализирали народния представител Таско Ерменков за проблема