Столичният кмет Йорданка Фандъкова и кметът на район "Надежда" направиха проверка на ремонта в 15-то училище "Адам Мицкевич".

Това е едно от 26-те училища и детски градини, които се реконструират цялостно по Оперативна програма Региони в растеж. Това е чудесна възможност да модернизираме училищата и детските градини в четири района на София - "Надежда", "Красна поляна", "Илинден" и "Връбница", заяви Фандъкова.

Тя подчертава, че сградите са стари и ремонтните дейности обхващат и инсталации - "на практика тук се сваля всичко до тухли и бетон и се изгражда наново".

Столична община освежава 15 детски градини през 2019 г.

Столична община освежава 15 детски градини през 2019 г.

В "Подуяне" и "Триадица" ще бъдат изградени и още две детски градини

В училище "Адам Мицкевич" са инвестирани близо 2 млн. лева. Извършен е основен ремонт с подмяна на инсталацията, сградата е санирана, налични са асансьори, пожароизвестителни инсталации и видеонаблюдение. Дворът на училището все още не е напълно готов, засега там са подменени пейките и кошчетата за отпадъци. Обновен е и столът за хранене в училището.

Фандъкова направи посещение и в класните стаи, в иновативните паралелки "Млад журналист", където децата правят първи крачки като бъдещи журналисти.

В момента всички обекти, по които се работи, се развиват по график. Фандъкова очаква ремонтите да завършат в срок. Предстои общината да сключи договори за изпълнение на ремонти в още осем училища и детски градини, уточни столичният кмет.

Ремонтират 26 детски градини и училища в София

Ремонтират 26 детски градини и училища в София

В София европейските пари отивали направо при хората

За Фандъкова инвестициите в образованието са изключително важни и ключови. За да бъде добро качеството на образованието, по думите й, и учителите, и учениците имат нужда от добри условия.

В одобрения вече проект за бюджет на Столична община са заложени над 71 млн. лева инвестиции в училищни бази и детски градини. В тях са включени реконструкция и строителство на общо 15 детски градини, както и разширението на 11 училища в столицата.