Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска цялото ръководство на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) да депозира оставки до приключване на проверките. Тя ще приеме оставката на зам.-кмета по транспорта Любомир Христов, съобщи БНР.

Припомняме, че по-рано зам.-кметът подаде оставка заради обществената поръчка за спирките в София. Оставката му бе поискана от премиера Бойко Борисов. Става въпрос за сделка за 60 спирки. Търгът спечелил съпругът на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева, която също подаде оставка. Поръчката е възложена от Центъра за градска мобилност, а ресорен зам.-кмет по тази дейност е Любомир Христов.

Столичният зам.-кмет по транспорта хвърли оставка

Столичният зам.-кмет по транспорта хвърли оставка

Заради създалото се напрежение

От началото на април се извършвала проверка на всички обществени поръчки на центъра. Бяха разкрити и връзки на Христов с депутатското семейство.

Тази сутрин Фандъкова е провела разговор с Христов, който я информирал, че депозира оставката си.

Йорданка Фандъкова коментира, че в конкретния случай Любомир Христов няма отношение, защото не е възложител на обществената поръчка. Разбирането й обаче било, че градът се управлява с доверие. Когато това доверие е разклатено, работата не вървяла добре.

Кметицата е провела повторен разговор с Любомир Христов и е решила да приеме оставката му. Йорданка Фандъкова определи заместника си като отговорен човек и професионалист.