Ако новата длъжност на Дончо Барбалов не попречи на останалите му задачи, той би могъл да продължи да я изпълнява до края на мандата.
Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на заседанието на Столичния общински съвет (СОС).

Барбалов поема временно поста на Евгени Крусев

Барбалов поема временно поста на Евгени Крусев

Заместник-кметът по финансови и стопански въпроси става и зам.-кмет по транспорта

Барбалов е инженер по професия и е работил съвместно с бившия вече заместник-кмет по транспортни въпроси в Столична община Евгени Крусев, обясни още Фандъкова и допълни, че и друг път е бил ангажиран с подобна дейност.

"До момента, в който предложа нов заместник-кмет по транспорта, Барбалов би могъл да се справя със задачите. Ако това не попречи на останалите му задачи, той може да продължи до края на мандата", обясни градоначалникът.

Фандъкова обеща, че ще бъде до Барбалов, за да му помага в дейността по транспортните въпроси. Ако обаче отговорностите му дойдат в повече, тогава се очаква да бъде избран титуляр на длъжността, увери тя.

Кметицата очаква днес или утре да бъдат подготвени и внесени документите в Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) за приемателна комисия за първия етап на пускането на движението на трамваите по столичната улица "Граф Игнатиев". Това се очаква да бъде и първата задача на Барбалов.

След като мине комисията от ДНСК и бъде издаден Акт 16, веднага след това се очаква да бъде пуснато трамвайното движение. Останалите строителни дейности продължават, докато не бъдат завършени.

Фандъкова се надява и вярва, че прокуратурата ще свърши своята работа възможно най-бързо, за да бъдат установени отговорностите и грешите, като отново припомни успехите на бившия столичен зам.-кмет по транспортни въпроси.

Тя похвали Крусев като млад и енергичен човек, който винаги се е справял добре с поставените му задачи.

"Всички работим, правим пропуски и допускаме грешки, но компетентните органи ще кажат кой трябва да понесе отговорност", уточни Фандъкова и добави, че тя е човек, който дава голяма свобода на хората от своя екип.

Фандъкова за Крусев: Всеки носи своята отговорност

Фандъкова за Крусев: Всеки носи своята отговорност

Кметът на София прие оставката на заместника си

Припомняме, бившият зам.-кмет Крусев подаде оставка заради ремонта на улица "Граф Игнатиев".
По-късно главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че Крусев е разследван за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки.

Нарушенията са свързани с ремонта на трамвайния релсов път и шумоизолирщите подложки.

Към момента Крусев не е обвинен от прокуратурата, на него му е връчена само призовка.

Ремонтът на "Графа" и оставката на Крусев, Стотици глоби за блокадите на пътя

Ремонтът на "Графа" и оставката на Крусев, Стотици глоби за блокадите на пътя

Франция и Германия порязаха българските превозвачи с нови правила