Петър Градев е избран за кмет карловското село Войнягово на втория тур на частичните местни избори в населеното място, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Ивелина Димовска, цитирана от БТА. Градев е издигнат от коалиция "Заедно за силна община". За него са гласували 299 от 848 души с право на глас.

Кандидатът на местната коалиция ГЕРБ-СДС Тодор Минковски е подкрепен на вчерашния балотаж от 236 жители на Войнягово.

Избирателна активност на втория тур на частичните местни избори в селото е 64,98%, като се гласували 551 души.

До вота се стигна, след като предишният кмет на Войнягово Тодор Танковски беше осъден за присвояването на камина, елементи за парна инсталация и строителни материали от пенсионерския клуб в селото.

На първи тур от борбата за кметския пост Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.

Балотаж имаше вчера и в плевенското село Коиловци. От решение на ОИК - Плевен става ясно, че за кмет на населеното място е избрана Валя Габрова, издигната от коалиция "Левицата". Тя получава 250 действителни гласова.

До изборите в Коиловци се стигна, след като ОИК прекрати предсрочно пълномощията на предходния кмета на селото Мирослав Илиев.

На първия тур на 20 октомври се явиха четирима кандидати. На балотаж отидоха Валя Габрова, за която тогава гласуваха 164 души, и Миглена Василева, издигната ГЕРБ, подкрепена от 150 избиратели.

ПП-ДБ се пребори за кметските кресла във варненските региони "Одесос" и "Приморски"

ПП-ДБ се пребори за кметските кресла във варненските региони "Одесос" и "Приморски"

Протоколите са напълно обработени