И жителите на Пазарджик протестираха пред сградата на областната администрация срещу назначаването на областния управител от квотата на ДПС Иван Йорданов.

С плакати „ДПС атакува националната ни сигурност" и „Мафия" хората скандираха "Свобода" и "Оставка".

Припомняме, протести има и в градовете Пловдив и Благоевград, където са назначени областни управители от ДПС.

Междувременно стана ясно, че общинският съвет на БСП в Пазарджик е поискал в декларация оставката на Сергей Станишев. Те настояват за незабавна преоценка на назначаването на Иван йорданов за областен управител на Пазарджик от квотата на БСП.

Решението за оставката на Сергей Станишев е гласувано от 22-ма, от общо присъствалите 24 члена на общинския съвет. На снощното заседание са присъствали евродепутатът и водач на листата на социалистите в Пазарджик Илиана Йотова и депутатът Лазар Попов.

В декларацията изрично се казва, че назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е голяма грешка, с която е сринато доверието на избирателите и на симпатизантите на партията. Като грешка се отчитат и част от назначенията на областните управители в страната. Според председателя на общинското БСП Димитър Димитров, Станишев и хората около него са скъсали безвъзвратно връзката с реалността и очакванията на хората.

Очаква се днес, на заседание на изпълнителното бюро на БСП, Илиана Йотова да призове колегите си от ръководния орган да подадат оставки, като знак за поемане на отговорност за последните нелогични партийни решения.