Въвеждат вечерен час и в Мъглиж. Наложена е пълна забрана за движение на хора по улиците между 19 часа вечерта и 4 часа сутринта, съобщи Нова телевизия.

"Този вечерен час важи за всички жители на общината, без оглед на възраст на етническа принадлежност", заяви д-р Душо Гавазов, зам.-кмет на Община Мъглиж.

На неспазващите разпоредбите се налага глоба от 20 лв. При повторно нарушение - 100 лв. Магазини, дрогерии и аптеки работят до 18:30 часа, а в общината, която има 15 села очакват хиляди да се приберат от чужбина.

"Само в Ягода и Юлиево се очакава да се върнат между 2 000 и 2 500 наши сънародници, които в момента работят в различни западноевропейски и изобщо в европейски страни и тъй като вече няма колизионни и неколизионни дестинации всеки един от тях представлява потенциален риск", пояснява още Гавазов.

Въвеждат вечерен час и в Брезник

Въвеждат вечерен час и в Брезник

Непълнолетните трябва да са по домовете си до 20.00 часа

"Лошото е, че ние губим между 48 и 96 часа, за да можем да набележим тези хора, които са се върнали, защото липсва на практика пряка връзка между граничните пропусквателни пунктове и органите на МВР и РЗИ", отбелязва зам.-кметът.

Към момента има карантинирани на територията на общината около 80 човека, а от РЗИ стара Загора сме получили информация само за 2-ма човека", заяви Душо Гавазов.

Чирпан въвежда вечерен час заради коронавируса

Чирпан въвежда вечерен час заради коронавируса

След 19 часа гражданите трябва да са по домовете си

Общината има само два полицейски патрула, пет общопрактикуващи лекари, които са на предния фронт на здравеопазването и един филиал на Спешна помощ. Не достигали както лекари, така и униформени служители за наблюдаване мерките за карантина.

Припомняме, че вчера стана ясно, че въвеждат вечерен час и в Брезник. Преди дни бе съобщено за Чирпан, за Козлодуй и Девин, а също и за Белица и Елин Пелин.