С един инцидент и осем акта за извършени нарушения започна груповият лов на дива свиня и ловът на местен дребен дивеч, отчитат от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).

По време на първите ловни излети, на 5 и 6 октомври, горските служители от ИАГ и регионалните дирекции по горите, съвместно със служителите на държавните предприятия и МВР, са извършили масови проверки за спазване на ловното законодателство на територията на цялата страна.

Във Великотърновско преди началото на ловния излет двама ловци от ловна дружинка са били отстранени заради употреба на алкохол.

През първия ден на лова в района на ловната дружинка на пловдивското село Розино е открит незаконно застрелян елен - лопатар.

В Стара Загора горските служители са глобили участник в лова без облекло с ярък сигнален цвят. От ИАГ отбелязват и инцидента с простреляния ловец в землището на Еленов дол, община Своге.

Според Изпълнителната агенция най-често срещаните нарушения по време на извършените инспекции са свързани с ловуване с нередовни документи и ловуване в съседен ловен район. От ловна дружинка в Русенско четирима са санкционирани за ловуване в съседен ловен район.

Масираните проверки продължават.

Откриха груповия лов на дива свиня
Обновена

Откриха груповия лов на дива свиня

Сезонът ще продължи до втората неделя на януари 2025 г.