Във връзка с съобщеното от ПП ГЕРБ - Стара Загора на 14 септември посегателство върху техния офис в редакцията на news.bg получихме искане за право на отговор от страна на ПП "Възраждане" - обвинени като организатори на акцията. Публикуваме позицията на ПП "Възраждане" без редакторска намеса.

Като български граждани, членовете на Възраждане имат конституционно право да изразяват гражданската си позиция. Това тяхно конституционно право няма как да бъде ограничавано в политическа организация, функционираща в синхрон с основните демократичните принципи. Членовете на Възраждане по тяхно желание могат да участват в граждански сдружения и други формации, борещи се за определени каузи.

Те са част от най-активната опозиция в българския политически живот, чиято цел е запазването на Родината ни и превръщането ú в предпочитано място за живеене, работа и отглеждане на деца за всички българи. Това може да се постигне само след оставка на управлението на ГЕРБ и "обединените патриоти", което безспорно е най-вредното в историята на България.

През последните 78 дни страната е разтърсена от протести с искане за оставка на Правителството, оставка на Главния прокурор и предсрочни избори. Тези протести обединяват множество граждани на Република България. Те са законни, мирни и демократични. Възраждане подкрепя протестите и исканията им, като голяма част от поддръжниците ни ежедневно взимат участие в тях. Ние сме активни граждани с позиция и считаме, че трябва да сме особено непримирими към несправедливостите и очевидните престъпления, за да се развиваме като общество. Това е не само наше право - това е наше задължение.

Причините, поради които протестиращите граждани са гневни са много, но някои от тези причини са особено свързани с начина, по който хората изявиха недоволството си на 13 септември 2020 г. в град Стара Загора.

Благодарение на управляващите, България се превърна в бунището на Европа - милиони тонове отпадъци се внесоха с тяхното разрешение. Унищожаването на тези отпадъци замърсява безвъзвратно водите, почвите и въздуха на България.

Актът от 13 септември е акт на гняв спрямо тази екологична бомба. Той е напълно логичен и далеч по-безопасен за хората. Разбира се, все още чакаме адекватна реакция на Прокуратурата не само за сагата с боклуците, но и за:

  • изсичането на горите;
  • източването на язовирите;
  • застрояването на плажовете;
  • безобразните концесии;
  • скандалите около записите и снимките на Борисов;

- злоупотребите с европрограми, както и много, много други безобразия, които за съжаление, няма да могат да се изметат от общинската фирма за чистота, а ще рефлектират върху живота ни десетилетия наред.

Възраждане подкрепя и е част от протестите на българските граждани и настоява за незабавни оставки на Правителството и Главния прокурор, съд за виновниците и предсрочни избори.