Иззеха общо 40 хил. къса цигари без български акцизен бандерол в Кула и Белоградчик снощи, съобщават от ОДМВР - Видин.

Вчера около 21.05 часа на главен път Е-79 полицейски екип към РУ-Кула е спрял за проверка влекач "Мерцедес" с прикачено полуремарке и монтанска регистрация. При извършеното претърсване в превозното средство полицаите са открили и иззели 50 стека с 10 000 цигари "Davidoff Gold" и вакуумиран найлонов плик със 130 грама зелена листна маса, потвърдена с полеви наркотест за канабис.

Водачът е задържан за срок до 24 часа и приведен в ареста. Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по чл.234, ал.1 и чл.354а, ал.3 от НК.

На същия ден при проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф" с видинска регистрация, спрян на кръстовище в махала Фалковец, област Видин, са открити кашони с 30 000 къса цигари без български акцизен бандерол. Оперативна група е извършила оглед на място.

Водачът на автомобила, 24-годишен мъж от гр. Белоградчик, е задържан за срок до 24 часа Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Осуетиха опит за нелегално пренасяне на 14 000 кутии цигари през Дунав мост - Видин

Осуетиха опит за нелегално пренасяне на 14 000 кутии цигари през Дунав мост - Видин

Тютюневите изделия са задържани