Областният областен координатор на партия КОД Станимир Апостолов бе назначен за заместник-кмет на Бургас. Това се случи със заповед на кмета Димитър Николов, съобщават от община Бургас.

Апостолов ще отговаря за ресора "Финанси, бюджет и икономика", заменяйки на поста Красимир Стойчев, който поема по друг професионален път.

Станимир Апостолов е икономист по счетоводна, финансова и контролна дейност и магистър по киберсигурност. Той владее английски и руски език. Работи в сферата на счетоводство, анализ и контрол. Бил е директор на Бургаски корпоративен център, Регионален Директор на Генерална агенция Бургас /Югоизточна България/, директор на Генерална агенция Бургас и банков счетоводител в ТБ "Балканбанк" АД.

От 2015 г. досега е бил още зам.-председател на Общински съвет Бургас, зам.-председател на ПК "Бюджет и финанси" към Общински съвет Бургас, член на ПК "Правни въпроси", член на ПК "Спорт и младежки дейности", председател на училищното настоятелство на ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" и председател на Инициативен комитет за честване на 100 години "Черноморец Бургас".

Михаил Ненов също бе назначен за заместник-кмет. Той поема ресора "Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики". Той ще заеме мястото на Йорданка Ананиева, която е заявила желание да смени професионалното поприще.

Михаил Ненов е филолог и учител по български език и литература, магистър по творческо писане и докторант в катедра "Теория на литературата" в "Св. Климент Охридски". Владее английски език. Бил е хоноруван преподавател в "Св. Климент Охридски", учител по БЕЛ в София, а от 2017 г. е директор на ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" - Бургас.

Има академични публикации и участия в научни конференции и семинари. Работи по редица проекти и програми в сферата на образованието, като Европейско първенство по дебати, НП "Изграждане на училищна STEM среда", EU CodeWeek на Европейската комисия, Robotics Versus Bullying - RoBy Erasmus project, The Great Plant Hunt - Toyota Foundation for Environmental Education, Mission X - European Space Resource Office и др.

Димитър Николов е новият стар кмет на Бургас

Димитър Николов е новият стар кмет на Бургас

При обработени 100% от протоколите на СИК