От Пътна полиция съветват водачите да шофират внимателно и да се съобразяват с метеорологична обстановка и пътните условия, съобщиха от КАТ. Спазвайте дистанция, която ще ви позволи да реагирате адекватно при евентуална рискова ситуация.

За два часа две коли са самокатастрофирали на автомагистрала "Тракия", в платното към София. И при двата инцидента няма пострадали хора, нанесени са единствено материални щети.

Едната катастрофа е малко след 9 часа при 49 км, в участъка между тунела "Траянови врата" и разклона за Костенец. Там кола се е ударила в разделителната мантинела.

Другата катастрофа е час по-късно при 64-ти км, в област Пазарджик. Колите са изтеглени от платното.

Останалите места с леки катастрофи от тази сутрин, където има временно ограничено движението е по път I-1 София - Перник в посока Перник поради ПТП. Трафикът се осъществява по изпреварващата лента и се регулира от пътна полиция.

Ограничение има и при км 5 по път III-822 Самоков - Ихтиман. Там движението е двупосочно в една лента заради катастрофа.

Полицай регулира движението по път І-1 Благоевград - Кресна. В района на Кресненското дефиле движението е в една лента заради катастрофа.

Регулировчик помага и при движението по път II-19 Гоце Делчев - Банско след разклона за Буково заради катастрофа. Там шофьорите изчакват на място.

Временно е ограничено движението по път I-2 Русе - Разград в района на с. Осенец поради катастрофа. На място има регулировчик. Обходният път за автомобили над 3,5 тона по път II-23 Русе - Кубрат и по път II-49 Кубрат - Разград и обратно.

За леки автомобили до 3,5 тона по път III-2003 Писанец - Ветово - Сеново - Дряновец и обратно.

Временно е ограничено движенето по път III-514 Велико Търново - Арбанаси заради катастрофа. Движението се осъществява по обходен маршрут Велико Търново - Лясковец - Горна Оряховица и обратно. Трафикът се регулира от пътна полиция.