Комисията за енергийно и водно регулиране изиска от "Топлофикация София" да предостави пълна информация за предстоящите планови ремонти на топлопреносната мрежа.

Искането е заради недоволството на засегнати потребители от четири столични квартала.

Припомняме, на 31 май стана ясно, че кв."Студентски град", кв. "Витоша", кв. "Малинова долина" и кв. "Дървеница" ще останат без топла вода за два месеца.

По този повод столичани започнаха да събират подписи против взетото решение. Студентите обявиха пък, че са готови на протести заради спирането на топлата вода.

Омбудсманът също настоя ремонтът да бъде отложен, а от "Топлофикация" съобщиха, че ремонтните дейности ще бъдат съкратени с 20 дни, като за целта екипите ще работят с удължено работно време.

Намаляват с 20 дни ремонта на топлопровода, захранващ четири столични квартала

Намаляват с 20 дни ремонта на топлопровода, захранващ четири столични квартала

За целта екипите на "Топлофикация" ще работят с удължено работно време

Днес председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изиска от ръководството на дружеството в 3-дневен срок да предостави изчерпателна писмена информация относно технико-икономическата обосновка на планираните строително-монтажни дейности, необходимостта от тяхното извършване, включително и да разясни извършената подготовка на разрешенията за строеж и подписаните договори с фирми изпълнители. От дружеството е изискана информация за броя на засегнатите абонатни станции и броя на клиентите в засегнатите квартали.

Заради възникналото обществено напрежение КЕВР настоява "Топлофикация София" да предостави информация и за възможностите за оптимизация на планираните дейности, така че тяхното изпълнение да бъде максимално ускорено.

Омбудсманът иска да се отложи ремонтът, който оставя 4 квартала без топла вода

Омбудсманът иска да се отложи ремонтът, който оставя 4 квартала без топла вода

Това е втората препоръка на националния омбудсман по темата