"Топлофикация София" съкращава с 20 дни ремонта на магистралния топлопровод, заради който ще останат без топла вода 4 столични квартала през това лято, съобщи БГНЕС, позовавайки се на дружеството.

Реконструкцията предвиждаше цялостно прекъсване на топлоподаването за кварталите "Студентски град", "Витоша", "Малинова долина" и "Дървеница" за периода от 15 юни до 15 август 2020 г.

След среща с представители на студентските съвети и гражданите обаче е взето решение, този срок да бъде редуциран до 40 дни, за да бъде намалено максимално създаденото неудобство на живеещите в тези квартали, вследствие на спирането на топлата вода.

Студентите готови на протести заради спирането на топлата вода за два месеца

Студентите готови на протести заради спирането на топлата вода за два месеца

Настояват за незабавна отмяна на решението

За целта екипите на "Топлофикация София" ще работят с удължено работно време, за да могат да завършат реконструкцията предсрочно, за което има и дадено разрешение от Столична община.

От дружеството се извиняват за създаденото неудобство, но уточняват, че ремонтът трябва да бъде извършен заради тежкото състояние на топлопровода, който е изграден още през 70-те години, както и за да се избегнат бъдещи аварии в зимния отоплителен сезон, които освен без топла вода, да оставят абонатите и без отопление.

Столичани събират подписи против безобразно дълъг ремонт на Топлофикация

Столичани събират подписи против безобразно дълъг ремонт на Топлофикация

Столичани питат топлофикация как да се пазят от COVID- 19 при липса на топла вода

Припомняме, че на 31 май стана ясно, че четири столични кварала ще останат без топла вода за два месеца. 

По този повод столичани започнаха да събират подписи против взетото решение. Студентите обявиха пък, че са готови на протести заради спирането на топлата вода.