Надявах се, че въпреки всичко гражданите ще победят. С тези думи кметът на "Младост" Десислава Иванчева не скри разочарованието си от решението на СОС да " пореже" допитването в квартала. Разочарована съм, сподели тя.

Гражданите в Младост рано или късно ще направим пряката демокрация, закани се обаче още тя и увери, че няма да се откажат.
Иванчева посочи, че ще заведе дело в съда за решението.

Жители на квартала вече искат нов референдум. Иванчева смята, че пряка демокрация в "Младост" ще има. А за тежката прогноза колко хора ще умрат от мръсен въздух тя докладва още, че и врабчетата в столицата са изчезнали.

Гражданите имаме право да си решаваме местните въпроси, категорична бе Десислава Иванчева.

Столична община отхвърли референдума за застрояването в "Младост"
Обновена

Столична община отхвърли референдума за застрояването в "Младост"

Дебатът се люшкаше между "шкембе чорбата" и изповедите в стил "Майце си"

В "Младост" нямало какво важно да се строи в момента. Тя алармира, че пак имало откраднати земи в квартала. В "Младост" вилнеят 2-3 имотни мафии, "Младост" е разграбен, категорична бе тя. Нямало алтернативни терени, с които да компенсират инвеститорите. Младост няма да се откаже, категорична бе Иванчева.

Припомняме, днес Столичния общински съвет окончателно отхвърли искания от гражданско сдружение референдум за застрояването на квартал "Младост". И днес пред общината имаше протест от страна на граждани, но и контрапротест от страна на инвеститори с интерес в "Младост". 
Самият кмет Десислава Иванчева спечели извънредните избори през есента на миналата година, издигната от гражданското сдружение, след като предишния кмет подаде оставката си при снето доверие от страна на ГЕРБ, от чийто редици бе избрана.