Кметът на София Васил Терзиев изрази недоволството си, че общинските съветници са избрали пясъка, слънцето и фрапетата, вместо да дойдат и да се включат в дискусията за политическите назначения в шестте общински дружества. Общинските дружества вместо да носят пари за столицата, ще трябва ние да ги пълним с нашите данъци, заяви Терзиев с разочарование на кратък брифинг след провала на свиканото днес извънредно заседание по казуса.

Терзиев подчерта, че борбата за общинските дружества продължава. Разочароващо е, че по големите теми няма интерес, няма присъствие и няма отдаденост за решаване проблемите на града. "Чакаме да мине отпускарският сезон и отново да се потопим в дебрите на политиката на СОС", коментира Васил Терзиев.

Вили Лилков прозря ново мнозинство в СОС

Вили Лилков прозря ново мнозинство в СОС

"Синя София" определя това като силово овладяване на общинската икономика

Общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев посочи, че гласуването за общинските дружества не е било случайно, а е добре подготвен заговор за общинската икономика между ГЕРБ, БСП, ИТН и отцепниците от "Възраждане". Целта е на всяка цена, забърквайки правна каша, да се саботира възможността за преразглеждане възможността на доклада за общинските дружества. Независимо от този акт на останалите общински съветници, ще се борим до последно, за да може узурпирането на общинската икономика да бъде прекратено, категоричен бе Борис Бонев.

Според него мнозинството в Столичния общински съвет използва присъствието си, за да решава лични финансови и партийни интереси, а не интересите на обществото.