Заседание на Столичния общински съвет няма да се проведе, след като не събра кворум. Заседанието саботираха общинските съветници от БСП за България, както предварително обявиха с позиция, а общинският съветник Карлос Контрера обяви, че дори ще даде решението за свикване на заседанието на прокуратурата.

В залата се регистрираха за участие само 25 съветници, а председателят Цветомир Петров обяви следващото заседание на общинарите за 12 септември.

На извънредното заседание на Столичния общински съвет, свикано за днес, трябваше да се обсъди смяната на ръководството на шестте общински дружества, която бе извършена на 18 юли по предложение и доклад именно на Контрера и независими общински съветници (бивши от "Възраждане). Гласуването от СОС беше върнато с доклад на кмета Васил Терзиев, който доклад обаче бе отменен от Областния управител като незаконосъобразен.

Беше предвидена само една точка и тя е за връщане за ново обсъждане на решението на СОС за назначаване на членове на съвет на директори и надзорни съвети на шестте общински търговски дружества - "Център за градска мобилност" ЕАД, "Столичен електротранспорт" ЕАД, "Столичен автотранспорт" ЕАД, "Метрополитен" ЕАД, "Топлофикация София" ЕАД и "Софтинвест" ЕАД". Вносител на доклада е кметът на Столична община Васил Терзиев.

Борис Бонев: Директори на общински дружества се сменят незаконосъобразно

Борис Бонев: Директори на общински дружества се сменят незаконосъобразно

Карлос Контрера е момчето за мръсни поръчки на ГЕРБ

След провалянето на заседанието, председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров обясни, че срокът за свикване на заседанието е спазен и се позова на Закона за местното самоуправление и местна администрация. "Спазил съм всяка една буква на закона и затова, че колегите са преценили да не присъстват на заседанието, си е тяхно решение", коментира Цветомир Петров.

Той подчерта още веднъж, че е спазил всяка една буква на закона и тя е, че в 14-дневен срок е трябвало да свика заседание на СОС, което да преразгледа решението за смяна на ръководствата на общинските дружества.

Васил Терзиев сигнализира за атентат с аватари за шефове на общинските дружества

Васил Терзиев сигнализира за атентат с аватари за шефове на общинските дружества

Независими общински съветници предложиха временни назначения