Първото "прорязано" през средата кръгово кръстовище в България се намира на прословутия пътен възел "Кочериново", съобщи БГНЕС. Вече е завършен поредният ремонт на натоварения участък.

Кръговото кръстовище, което е между главен път Е-79 и отбивката за магистрала "Струма" и Рилския манастир беше пуснато през есента на миналата година.

Правят временен път за влекачите за строителството на „Струма”

Правят временен път за влекачите за строителството на „Струма”

При пътен възел "Кочериново"

Изграждането му се наложи заради многото катастрофи - завиващите към "Струма" трябваше да правят ляв завой при само една пътна лента. .

След пускането му от пътната агенция се сетиха, че през него не могат да преминават извънгабаритните товари с 32-метрови греди за мостовете на все още изграждащия се ЛОТ 3 на "Струма" - между Кресна и Сандански. И това наложи "прорязването" му през средата.

Така се стигна до изграждането на бетонов път през кръговото. Той е затворен с бариери, като движението на влекачи по него ще започне от 6 март.

Между 9.00 ч. и 16.00 ч. в делнични дни сигналисти ще спират за кратко движението през кръговото, за да могат да минават тежките камиони.

След завършването на строителните работи пътят ще бъде премахнат.