От старозагорската група "Запазете Бедечка" представиха своя "предизборна листа", съставена от дървета.

Любопитната инициатива беше разпространена във Фейсбук. Под надслов "Така и така ще са дървета, поне да са истински" екоактивистите иронизират големия брой на кандидатите за постове преди местните избори.

Повод за създаването на находчивия колаж е твърдението на една от листите в Стара Загора, че при тях има хора от "Запазете Бедечка".

Екозащитници алармират за пореден строеж в старозагорски парк

Екозащитници алармират за пореден строеж в старозагорски парк

След като "Бедечка" беше спасен, сега под прицел е "Бранителите на Стара Загора"

Поради тази причина текстът към плаката гласи: Някакви "граждани" обяснявали на някакви публични места и пред медии, че хора от "Запазете Бедечка" са в листата им. Казваме на всички партии, партийки и кандидати: защитавайте парк "Бедечка", но без лъжи! "Запазете Бедечка" не е в нито една отделна партийна листа! "Запазете Бедечка" е на целия град. И на България.

В колажа са включени снимки на различни дървесни видове, които растат в старозагорския парк. Най-голямата снимка е на 700-годишния Стар чинар, който е една от забележителностите на града.

В плаката е отправен и традиционният, но остроумно изменен предизборен призив: "Купуването и продаването на паркове е престъпление".

Разбира се, в бюлетината "Запазете Бедечка" е с номер 1.

Припомняме, "Бедечка" отново беше отреден за парк, след като преди години част от територията беше определена за жилищен квартал.

От "Запазете Бедечка" подчертават, че са равно отдалечени от всякакви партийни формации и идеята на колажа е да напомни, че запазването на парка е много по-важно от партийни амбиции.

Защитниците на Бедечка спасиха около 300 дка парк

Защитниците на Бедечка спасиха около 300 дка парк

"Запазете Бедечка" постепенно ще се преобразува в група за граждански контрол