Министърът на регионалното развитие лично ще провери случая с платените, но неполучени винетки в Пазарджик. Това заяви самата тя по време на днешното си посещение във Велико Търново.

По нейни думи става въпрос не за един, а за редица подобни случаи между 1 и 4 януари. Причината е, че тогава връзката между системата за разплащане и Пътната агенция блокира.

11 молби за платена, но не отразена винетка

11 молби за платена, но не отразена винетка

АПИ връща парите на хората

Действително има хора, които са платили два пъти и три пъти винетка, така че ние приемаме документите на всички, които в това време имаха проблем с плащанията, увери Петя Аврамова и допълни, че след процедура в Агенция "Пътна инфраструктура" средствата на потърпевшите ще бъдат възстановени.

По думи на регионалния министър до момента са върнати парите на много от хората с този проблем. Тя обясни, че всяко плащане може да се проследи в системата, така че по съответната процедура средствата да бъдат върнати.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че семейства от Пазарджик готвят протестна подписка, защото в продължение на два месеца ТОЛ управлението не им е върнало парите за платените, но неполучени винетки.

Пазарджик на протест заради платени, но неполучени винетки

Пазарджик на протест заради платени, но неполучени винетки

Месеци наред не връщат парите на потърпевшите