От Спешна помощ опровергаха твърдения в социалните мрежи, както и твърденията на очевидец на катастрофата, в която почина Милен Цветков на 19 април.

Директорът на Столичната спешна помощ посочи данните, които са и регистрирани в системата:

Сигналът е подаден в 18.16 минути, диктуван е към екип в 18.19 минути, от Спешна помощ на "Сточна гара" тръгва реанимационен екип от лекар, парамедик и медицинска сестра. На място линейката е била в 18.23 минути. В "Пирогов" линейката е пристигнала в 18.45 минути, като малко преди това, буквално пред болницата, Милен Цветков издъхва.

Доктор Гелев поясни, че лекарят и екипът в линейката на са знаели в началото кой е пациентът, тъй като не са разпознали Милен Цветков. Гелев обясни, че лекарят заварва пациента в кома. Оказана му е цялата нужна и възможна медицинска помощ - включително включване на монитор, мускулни инжекции, няколко опита за интубация. Последното е било невъзможно, явно заради общото състояние на Цветков, който е бил с травма, несъвместима с живота.

Гелев обясни и защо раненият не е закаран в най-близката болница "Токуда" - причината е, че в тази болница няма нужното ниво на Шокова зала, в която могат да се съберат всички нужни за съответната ситуация специалисти. Три болници в София разполагат с такива шокови зали - "Пирогов", ВМА и "Света Анна".

Линейките ни са оборудвани с най-висок клас. Всички линейки са оборудвани с всичко необходимо. Всяка една чанта е заредена с над 130 позиции медикаменти, посочи още Гелев.

Катастрофата с Милен Цветков е екзекуция и тероризъм

Катастрофата с Милен Цветков е екзекуция и тероризъм

Милчев пита: Защо и докога ще загиваме така нелепо?

 

Дали дадената първа помощ от страна на граждани е била адекватна и какво се е случило преди пристигането на екипа на място, директорът на Спешна помощ каза, че не може да се коментира. 

Георги Галев призова да се престане със сатанизацията на екипите на Спешната помощ. Само 15 минути след сигнала за катастрофата на "Черни връх" е имало друг сигнал с катастрофирало такси по пътя за Костенец, където се е наложило две линейки да изчакват да дойдат пожарникарите да разрежат колата. 

Той изказа огорчението си от нападките и спекулациите, особено в този момент, в който екипите на Спешна помощ заради епидемията и усложнената ситуация дават напълно доброволно дежурства през ден, за да бъдат в помощ на гражданите и лекарите по болницата.

Припомняме, журналистът Милен Цветков загина при катастрофа край мол "Парадайз" надвечер на 19 април. Самата катастрофа е била предизвикана от 22-годишен шофьор с джип, който се е блъснал в автомобила на журналиста, спрял на червен светофар за изчакване. Разследващите не са установили никакъв спирачен път, а пробата на шофьора е показала употреба на амфетамини и марихуана. 

Допълнително се оказа, че двамата му спътници, един от които е синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са избягали от местопроизшествието. А автомобилът е собственост на фирмата на майката на шофьора.

Четирима са вече задържаните за смъртта на Милен Цветков

Четирима са вече задържаните за смъртта на Милен Цветков

Последна е задържана приятелката на Кристиан Николов