Майката на изоставеното в Първомай бебе е категорична, че не може да се грижи за него. Това заяви самата тя пред БНТ. Жената, която се казва Ангелина, споделя, че няма как да се грижи за бебето, защото няма работа. Затова категорично го оставя.

Припомняме, изоставеното бебе бе намерено вчера в коридора на Спешната помощ в Първомай. То било поставено в чанта. Пъпната му връв все още не била отрязана.

39-годишна е майката на изоставеното бебе в Първомай

39-годишна е майката на изоставеното бебе в Първомай

Новороденото е недоносено

Имало е риск бебето да не оцелее, но той е преодолян. Пеленачето е в кувьоз, тъй като според медиците то е родено преждевременно. Тежи около 2 килограма.

Майката също е в болница и се възстановява след раждането. Състоянието й е стабилно. Жената е на 38 години от Димитровград. Тя е родила в изоставена постройка в село Поповица, където съжителствала с 64-годишен мъж. Той е задържан за изоставянето на бебето. Случаят се разследва от Районната прокуратура в Първомай.

Днес майката е дала име на бебето. Кръстила го е Ралица. Съпругът й е изоставил детето 3 часа след раждането. Преди това Ангелина успяла да го погали по главата и да го накърми.

Ангелина е категорична, че тежкият живот няма да й позволи да отгледа момиченцето.

С нея работят психолози и социални работници, които се опитват да я убедят да не изоставя детето си.